lørdag 29. august 2009

Langtidsprosjekt: 2,5 i 2,5x2,5

Det går ikke så fort å strikke på pinne nr 2,5. I hvertfall ikke for meg. Denne kjolen har jeg brukt minst 2,5 x 2,5 måneder på å gjøre ferdig. Heldig for meg at Anna ikke har vokst ut av den ennå. Den er i tynn merinoull fra Askeladden, kjøpt hos Nøstebarn, så den passer perfekt på litt kjøligere klare sensommerdager og tidlige høstdager. Mønster er hentet fra boka "Myk start", ispedd en liten dose egne påfunn.

torsdag 27. august 2009

Fra tretoppen

I dag er vi i gang! Siden er opprettet, og vi kommer både til å gå fremover og bakover i tid. Så bare følg med!

tirsdag 25. august 2009

Sofia!

Velkommen lille Sofia! Runar og Marianne fikk en liten datter i dag, på en strålede vakker augustdag. Hun skal få denne lille myke jakka. Oppskriften er fra "Myk start" og heter Mykeste myke jakke. Den er altså myk.

onsdag 19. august 2009

Se opp for skogsopp!

Skogen er full av sopp. Det tyder det i hvertfall på når vi fant kantarell nok til et kveldsmåltid for to bare fra veien rundt Sognsvann. Denne trafikkeres av halve Oslo i løpet av uka. Lusk deg lenger inn i skogen, så skal du nok se! Nybakt brød med smørstekt sopp. Mmmmm...

Sur? Jeg?

Det er opp til deg. Tilsett så mye sukker du bare vil, så får du meg akkurat passe søt. Eller sur.

Sensommertid er ripstid. Rips går fort å plukke, selv med Anna med på innhøstingen. Og i hvertall når man ikke skal ha så mye saft. I en kjeller fant jeg en saftkoker, men da begynner det å bli komplisert, så vi gjorde det på tullemåten. En middels kjele full med rips på stilk og vann til det dekket over det hele. Dette kokte opp og kokte en liten stund. Deretter silte vi ut vesken og lot det få et nytt oppkok hvor vi tilsatte sukker. Dette ble ca en flaske, ca 1 1/2 l, akkurat passe sur.

lørdag 1. august 2009

Fjellheimen til mormor og morfar

La meg få gratulere med hytta i fjellheimen! Vi har allerede vært der noen ganger og det blir bare finere og finere for hver gang. Vi ser frem til turer, dyllespising (høres nå litt hårete ut, men er langt fra det), bad i Lya og utsikt! Fantastisk! Her et par fornøyde hytteeiere og besøkende: