tirsdag 1. september 2009

Sterk sensommer

I Drøbak vet jeg om en fantastisk hage. Mye er annerledes her i år. Nederst i hagen står et plommetre, og denne sensommeren bærer det så mye frukt som det aldri før har gjort. Tusenvis av plommer. Jeg var så heldig å få et par kilo blålilla små plommer med herfra, hva gjør man med plommer? Plommer er aller aller best å spise rett fra treet, men et par kilo blir nok hard kost for magen. Hanne foreslo plommechutney, det ble det, etter oppskrift fra Lise Finckenhagen:




























2 kg plommer
5 dl lyst brunt sukker evt. vanlig sukker
3 dl rødvinseddik
4 stk syltede ingefær
1 kanelstang
2 stjerneanis

Fremgangsmåte:
Del plommene i to og fjern steinen. Skjær ingefæren i små biter og ha alt i en kasserolle. Kok opp under omrøring og la det koke over svak/middels varmetil væsken har kokt inn til sirupskonsistens.

Fyll chutneyen på varme rene glass. Legg på lokk og oppbevar chutneyen kjølig. Passer godt til kjøtt og ost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar