I Drøbak vet jeg om en fantastisk hage. Mye er annerledes her i år. Nederst i hagen står et plommetre, og denne sensommeren bærer det så mye frukt som det aldri før har gjort. Tusenvis av plommer. Jeg var så heldig å få et par kilo blålilla små plommer med herfra, hva gjør man med plommer? Plommer er aller aller best å spise rett fra treet, men et par kilo blir nok hard kost for magen. Hanne foreslo plommechutney, det ble det, etter oppskrift fra Lise Finckenhagen:
2 kg plommer
5 dl lyst brunt sukker evt. vanlig sukker
3 dl rødvinseddik
4 stk syltede ingefær
1 kanelstang
2 stjerneanis
Fremgangsmåte:
Del plommene i to og fjern steinen. Skjær ingefæren i små biter og ha alt i en kasserolle. Kok opp under omrøring og la det koke over svak/middels varmetil væsken har kokt inn til sirupskonsistens.
Fyll chutneyen på varme rene glass. Legg på lokk og oppbevar chutneyen kjølig. Passer godt til kjøtt og ost.
tirsdag 1. september 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar